Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2025
Νέα κίτρινη προειδοποίηση ΕΜΜΑ για καταιγίδες, με ισχύ από τις 11:00 απόψε μέχρι τις 9:00 αύριο το πρωί.
Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα το νησί. Αρχικά, κυρίως τα δυτικά και τα νότια παράλια και προοδευτικά και τις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται.
Η ένταση της βροχής τοπικά ενδέχεται να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.
Αυτούσια η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.
Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα βόρεια μέχρι ταραγμένη.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα νοτιοδυτικά, τα δυτικά και τα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Σε υπήνεμες περιοχές των ορεινών, ενδέχεται κατά τις αυγινές ώρες να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα βόρεια παράλια και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές.
Την Πέμπτη, ανήμερα Χριστούγεννα, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως μετά το μεσημέρι.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως μετά το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά
Χριστούγεννα στο χιόνι: 4 προορισμοί στην Ευρώπη με μαγική γιορτινή ατμόσφαιρα
Χιονισμένες πλαγιές, παγωμένες λίμνες, ζεστή σοκολάτα και το Βόρειο Σέλας να χρωματίζει τον ουρανό.
Ένα ησυχαστήριο σε ένα ιωνόβιο σπίτι σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά μας, για ξεχωριστή διαμονή
Μοναδική εναρμόνιση παράδοσης με πολυτέλεια, στο RedBlue Door Traditional Listed Houses
Δωρεά της Πετρολίνα στην Παιδιατρική Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Παράδοση εξοπλισμού και προσφορά δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται
Οι προορισμοί που μάγεψαν το 2025 – Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα
Η Ελλάδα ξεχωρίζει φέτος με έναν κλασικό αλλά πάντα εντυπωσιακό προορισμό.
Άλωνα: Ένα ζωντανό στολίδι της Πιτσιλιάς
Ένα μαγευτικό χωριό της Πιτσιλιάς όπου η φύση, η παράδοση και η φιλοξενία γίνονται εμπειρία
Ταξιδεύει για Ελλάδα η σειρά Emily in Paris την επόμενη σεζόν;
Η παραγωγή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο γυρισμάτων στην Ελλάδα για την 6η σεζόν της σειράς
Τα 5 νέα αεροπορικά δρομολόγια από/προς την Κύπρο που ανακοινώθηκαν για το 2026
Ενισχύεται η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με νέα δρομολόγια το 2026
Με εισιτήριο πλέον θα βλέπουμε την εμβληματική Φοντάνα ντι Τρέβι
Η ιδέα υπήρχε ήδη από το 2014
UNICEF: «Μία εικόνα σιωπηλής δύναμης» - Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς
Η φωτογραφία της Γαλλίδας φωτορεπόρτερ Elise Blanchard κέρδισε το «UNICEF Photo of the Year 2025»
H Cyprus Airways ανακοίνωσε νέα απευθείας σύνδεση μεταξύ Λάρνακας και ενός δημοφιλούς προορισμού
Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους
Maestro: Όσα αποκάλυψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τη νέα σεζόν - Θα δείτε εκπλήξεις
Ο ηθοποιός αποκάλυψε πότε θα προβληθούν τα επεισόδια του νέου κύκλου
Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο ηθοποιός του «The Wire», James Ransone
Ο James Ransone υποδύθηκε τον Ziggy στη δεύτερη σεζόν του The Wire